Ev, iş yeri ve diğer yapı sistemlerinin vazgeçilemez unsurlarından biri olan panjurlar, güneşin ve rüzgarın yaşanan mekana girişini önlemek veya istenilen düzeyde girişinin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle çok rüzgarlı ve fırtınalı bölgelerde panjurların camdan daha dayanıklı olmaları nedeniyle camların kırılmaya karşı korunması sağlanmakta ve dışarıdan gelecek kötü niyetli girişimleri önlemek amacıyla da panjurlar kullanılmaktadır.

Alüminyum kullanılarak üretimi gerçekleştirilmiş, açılır kapanır dar ve yatay plakalarden oluşan, pencere, kapı veya buna benzer yerlere takılan kapatma düzeneğine alüminyum panjur adı verilmektedir.

 

Kullanıcıların panjurdan beklentilerinin dışında, alüminyum panjurlar uygulandıkları yapıya estetik bir görünüm de kazandırmaktadır.

Alüminyum panjurların başıca özellikleri ise şunlardır; güneşten korunma, hava koşullarından koruma (yağmur, rüzgâr, fırtına), ses ve gürültüden koruma, gözlerden koruma, mükemmel akustik ve termal yalıtımı yüksek kaliteli poliüretan ile sağlama, mütecavizlerden koruma, bina dışından içeriye doğru sıcaktan koruma ve içerideki sıcak veya soğuğun dışarıya çıkmasını engelleme, bina içindeki ışık koşullarını istenilen şekilde ayarlayabilme, bazı ilavelerle uçan haşarelerden koruma, binanın cephe dekorasyonu ile uyum sağlayacak ve görünümü güzelleştirecek seçkin renkleri kullanma imkânı.

 

Alüminyum panjur çeşitleri ve kullanım alanları

Alüminyum panjurlarda;

  • Poliüretan dolgulu alüminyum panjur sistemleri,
  • Ekstrüzyon (doldusuz) alüminyum panjur sistemleri,

olmak üzere 2 alternatif grup ürün bulunmaktadır.

  • İş yerleri,
  • garaj
  • giriş kapılarınız,
  • villalarınız,
  • bina kapı ve pencereleriniz,
  • mağaza vitrinleriniz

İstenilen standartlar üzerine kullanılacak mimari yapıya uygun renkte; Ral kodlarında elektro-statik toz fırın boya ile boyanan panjurlar binalara ayrı bir estetik katar. Estetikliği yanında size sağladığı faydalar, güvenlik, ısı ve ses yalıtımıda kenara itilmeyecek kadar önemli bir avantajdır.

923 View